Gode tips til gode fester i Herthadalen:

 

Til alle der står over for den næste store familiefest – barnedåb, konfirmation eller bryllupsfest, så har vi her lavet en liste med lidt gode råd og tricks, set ud fra vores mange års erfaringer med alle slags fester.

 

Eftersom Herthadalen har været et yndet udflugtsmål siden 1788, så har vi lidt erfaring at trække på, mener vi selv 🙂

 

Alle fester og øvrige arrangementer er selvfølgelig forskellige fra hinanden, så lad os sammen tage en snak om hvad i har behov for. Nedenstående er blot et udgangspunkt, som man kan finde inspiration og gode råd i.

 

 

 1. Book lokale i god tid

Der er generelt reservationer mange måneder og år ud i fremtiden. Vores erfaring er, at når datoen og tidspunktet er reserveret, så kan man bedre sætte rammerne for menu, dekorationer, øvrig tidsplan og alt det andet.

 

Desuden er det en god idé ved konfirmationer, at overveje om det skal være et frokost eller aften arrangement der passer bedst.

 

 1. Plads til børnene

Nede i haven har Herthadalen både en kæmpe gynge og fodboldmål. Ud over det så er skoven jo en legeplads i sig selv. Der er selvfølgelig plads til børnene, men det er en god idé at forberede børnene på at i selve restauranten går tjenerne rundt med glas, varme retter og lignende.

Menuerne kan naturligvis tilpasses til børnene, hvis de ikke spiser det samme som resten af selskabet.

 

Samtidig gør vi opmærksom på, at vi råder over 6 højstole i restauranten som I er velkommen til låne. Ellers kan jeres egne selvfølgelig medbringes uden problemer.

 

 1. Vielser og receptioner

Desuden er tidsrummet vigtig, især ved afholdelse af reception og vielse herude i skoven.

 • Kirken: Her skal man henvende sig til et kirkekontor (typisk som man har en relation til) for at aftale dato og tidspunkt.
 • Rådhus: Henvend jer til den pågældende kommune hvor I ønsker vielsen.
 • Naturen: Kontakt folkekirken og tag eventuelt præsten/borgmesteren med ud til den ønskede lokation.

Vi hjælper gerne til med vielsen og aftaler nærmere i forhold til vejret og en plan B.

 

 1. Mad og drikke

Vi mødes altid med vores gæster ca. 1 måned før arrangementet for at forventningsafstemme og sammensætte både menu og vine til jeres arrangement, så vi sikre os at I får den oplevelse i ønsker!

 

Vi tager selvfølgelig højde for allergener, vegetarer, veganere og andre som har brug for særlig kost. For at opretholde vores standard i både mad og service, beder vi om at få dette oplyst senest 5 dage forinden.

 

 1. Bryllupskager og mange andre slags..

Skal der være lidt sødt til receptionen eller efter bryllupsmiddagen udover Petit Fours som vi tilbyder, så laver Herthadalen selvfølgelig også kager til festlige anledninger – bryllupper, dåb, fødselsdage. Kontakt os for yderligere information.

Ved servering af egen medbragte kage tager vi 25 kr. pr. gæst, hvilket selvfølgelig inkluderer servering, service, opvask m.m.

 

Af hensyn til vores køleplads og risiko for uheld, så er det bedst at kager leveret udefra afleveres på dagen.

 

 1. Bordopstilling, bordkort og planer.

Som udgangspunkt dækker vi altid op ved runde borde med 7-10 personer ved hvert bord med hvide duge og stofservietter (ved særlige lejligheder kan langborde selvfølgelig også arrangeres).

 

Se også vores plantegninger på hjemmesiden: www.herthadalen.dk/forside/info-2/plantegninger/ 

 

Et godt råd i forhold til bordkort er, at finde et udtryk der passer til resten af omgivelserne og opdækningen. Eventuelt pynt, bordkort og bordplan beder vi om et par dage før arrangementet, så kan vi nemlig sætte det hele op for jer på dagen.

 

 1. Blomster

Vi pynter op med årstidens naturblomster og urter fra egen “baghave”. Sammen med stearinlys og bordopdækningen er dette med til, at give det naturlige udtryk vi gerne vil have frem i restauranten. Hvis i har andre forslag eller ønsker til pynt, blomster eller dekorationer, så tager vi selvfølgelig en snak om det.

 

 1. Ordstyrer eller toastmaster

Der er ofte lidt indslag, hvad enten det er en rund fødselsdag, sølvbryllup eller forretningsmiddag, så vi anbefaler at sørge for en ordstyrer som kan holde øje med tidsplanen og koordinere i samarbejde med vores overtjener på dagen.

 

 1. Pauser og aktiviteter

Vi opfordre vores gæster til at holde lidt længere pauser ind imellem dagen. Der er rig mulighed for at gå en tur i skoven eller benytte omgivelserne.

 

Vi kan være behjælpelige med lidt gode råd og kontakter til aktiviteter og foredrag hvis det har interesse.

 

 1. Projektor og lærred

Indslag kræver nogle gange et lærred og projekter, hvilket selvfølgelig er en mulighed hvis ønsket. Vi låner gerne lærred ud, men anbefaler at tage egen computer og projektor med, da man herved bedre kan teste det hjemmefra.

Ved dagsmøder har vi selvfølgelig alt AV-udstyr til rådighed.

 

 1. Musik

Vi holder mange fester på Herthadalen og musikken kan variere lige fra solo-artist til bands og DJ´s. Uanset hvad så lad os høre jeres ønsker, så vi kan skabe plads og stemning til det.

 

Vi kan også være behjælpelige med at anbefale DJ eller bands, og vi har også selv et stort musikanlæg med højtalere og mikrofon vi lejer ud.

 

 1. Fotograf

Hvis dagen skal foreviges med et familiefoto eller lignende, så kan vi anbefale Marie Louise-Munkegaard som fotograf til jeres begivenhed – se mere på www.stormyblue.dk/

 

Ønsker I en fotograf hele dagen under jeres arrangement, er det en god idé at tænke mad og drikke til vedkommende. Det hjælper vi selvfølgelig med.

 

 1. Bartender og barudstyr

Der er fri bar inkluderet til heldagsarrangementer såsom bryllupper. Det vil sige at vi sætter alle de velkendte mærker af spiritus og sodavand op på baren, samt udskårne lime og citronskiver, isterninger og barudstyr op. Vores tjenere sørger naturligvis for at baren er fyldt op og hele tiden er opryddet og pæn.

Ønskes der yderligere service i form af pre-made cocktails og/eller bartender, kan dette selvfølgelig også arrangeres.

 

 1. Gaver

Hvis der er gæster der ønsker at aflevere gaver før brylluppet, så kan dette ske på selve dagen og gerne inden arrangementet starter. Gaverne bedes tages med hjem samme aften, da vi har nye selskaber dagen efter og har brug for al pladsen. Ved særlige lejligheder kan det selvfølgelig arrangeres.

 

 1. Thai lamper, ris, stjernekastere og konfetti

Der er nogle begrænsninger herude i skoven og omkring den nye Nationalpark, Skjoldungernes land, ikke mindst på grund af vores elskede stråtag. Vi gør derfor opmærksom på at det ikke er tilladt at affyre fyrværkeri, tænde thai lamper eller stjernekastere og lignende i eller i nærheden af skoven.

 

Vær også venligst opmærksom på at der af hensyn til naturen og dyrene, ikke må kastes ris eller konfetti på Herthadalens område. Kast i stedet med fordel fuglefrø eller lignende. Det bliver de glade for 🙂

 

 1. Æresporte

Æresporte er primært forbeholdt kobber, sølv, guld og diamant bryllupper, men uanset arrangement, så kan vi selvfølgelig godt overtales til at pynte vores indgang til ære for hovedpersonerne.

 

 1. Overnatningsmuligheder

Selvom vi drømmer om lækre træhytter i skoven, så har vi i øjeblikket desværre ikke mulighed for overnatning på stedet. Dog har vi et godt samarbejde med Comwell i Roskilde, som kun ligger ca. 20-25 min. kørsel fra Herthadalen.

 

Det kunne også være Danhostel som ligger nede ved Roskilde havn eller de omkringliggende Bed&Breakfast steder.

 

 1. Transportmuligheder

Der er dejligt roligt herude i skoven, så det er en god idé at tænke transporten ind, især til de sene aftentimer.

 

Derfor har vi også busselskaber vi kan anbefale, hvis Lejre eller Roskilde taxa ikke kan klare opgaven.

 

 1. Natten er ung

Vi fastsætter en tidsramme som passer til jeres behov, men hvis der alligevel skulle blive brug for en ekstra nattetime, så opkræves der 100 kr. pr. person inklusiv drikkevarer, for min. 25 personer.

 

 1. Lidt yderligere information

Ved aflysning fra 5 til 30 dage før arrangementet beregnes et afbestillingsgebyr på 50% af bekræftet arrangementspris. Ved aflysning mindre end 5 dage før, eller intet fremmøde på dagen, beregnes fuld pris for arrangementet. Reduktion af deltagerantal kan ske indtil 5 dage før arrangementet. Efter en reduktion beregnes fuld pris for det reducerede arrangement, såfremt det aflyses inden for de 5 dage.

 

 

På gensyn i Herthadalen