Skjoldungernes land er Sjællands første Nationalpark og strækker sig over 170 km2 af fjord, skov, landsbyer og idylliske strandenge. Ind imellem den vilde natur og det smukke landskab, finder man masser af unik kulturhistorie og friluftsliv. Dyrelivet er heller ikke til at undgå, da skovene vrimler med råvildt, fugle og selv ørnene kan ses over Roskilde Fjord.

Kronprins Frederik indviede Nationalparken d. 27 marts 2015 i Slotsladen på Ledreborg Slot. Her havde restaurant Herthadalen æren af at servere blandt andet urokse terrin til gæsterne.

Skjoldungerne var ifølge myterne Danmarks første kongeslægt og havde deres kongesæde i Lejre fra år 500 til 1000. Perioden kaldes Sagntiden eller vikingetiden, og hvis man ønsker et tilbageblik i historiebøgerne, er Sagnlandet det helt rigtige sted at besøge.
Her er man også ved at opbygge “Sagnkongernes Verden” – en rekonstruktion af den store Kongehal, som Roskilde Museum gravede ud i 2009. Kongehallen og de andre omkringliggende haller er de største bygninger fra oldtiden, der nogensinde er udgravet i Danmark.

Den nye kåring betyder i fremtiden endnu mere fokus på vores store natur- og kulturhistoriske værdier, hvilket vi selvfølgelig værner rigtig meget om i Herthadalen. Vi gør eksempelvis stor brug af det forrådskammer af vilde urter, svampe og meget andet godt vi har ude i skoven og i vores egen urtehave.
Vores samarbejde med de lokale gårdbutikker og ikke mindst Sagnlandet er også vigtig for køkkenet, da vores menuer så ofte som muligt skabes ud fra de dyr og grøntsager vi får leveret herfra.

Dermed er naturen og ikke mindst de lokale samarbejdspartnere omkring Nationalparken, med til at fuldende oplevelsen på vores restaurant forenden af Ledreborg Allé.

Vi er stolte af at være en del af den nye udvikling, og glæder os til at bidrage til at visionerne for den nye nationalpark kan indfries.

På gensyn i Herthadalen