SANKETUR I SKOVEN/
LAV SELV: RAMSLØGKAPERS
Bøgen er sprunget ud og æbletræerne blomstrer. Ramsløgene er gået i blomst og spreder en velkendt duft af hvidløg i skoven. Snart sætter urten i frø, og årets første sanketure finder sted med henblik på at hengemme forårets første vilde råvarer som kapers. Til jeres inspiration, har vi samlet vores egen lille guidelines til plukning, saltning og syltning af de grønne små blomsterfrø nedenfor.
Pluk blomsterknopperne fra den afblomstrede ramsløgsplante (maj-juni), put dem i en hjemmelavet eddikesylte og lav en skøn kapers, du kan bruge til alverdens ting i køkkenet. Ramsløgskapers har en skøn kraftig hvidløgs- og purløgssmag, som passer godt som et lille supplement til forskellige retter. Frøene er ikke særlig store, men på trods af deres størrelse har de en kraftig smag.
God fornøjelse!
RAMSLØGSKAPERS/
INGREDIENSER (TIL SALTNING)
300 g ramsløgsblomster
100 g salt
INGREDIENSER (TIL SYLTNING)
4 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
UDSTYR
Lufttæt beholder
Sylteglas
Tålmodighed
FREMGANGSMÅDE (SALTNING)
1 – Tag ramsløgsblomsterfrøene, fri dem for stængler og skyl dem i en si.
2 – Kom frøene i en beholder og bland dem med salt.
3 – Dæk beholderen til, så den er lufttæt, og stil den i køleskabet i et måned.
Ryst beholderen én gang om ugen.
FREMGANGSMÅDE (SYLTNING)
1 – Eddikelagen laves ved at koge eddike, vand og sukker op i en gryde.
2 – Skyl dine ramsløgskapers.
3 – Lad lagen køle ned og kom de skyllede ramsløgskapers ned i lagen.
4 – Kom kapers og eddike på et sylteglas og stil det et mørkt sted.
De små kapers kan bruges med det samme, men bliver kun bedre med tiden.
Rigtig god fornøjelse – Og på gensyn i skoven!
Mikkel, Stefan & Co.