OM OS/

LOKALE RÅVARER

Det kan smages, når råvarer bliver dyrket af ildsjæle. Passionerede folk, som brænder så meget for at gøre det, de gør, at de nørder det til fulde, fordi de ikke kan lade være. Vi samarbejde dagligt med passionerede ildsjæle, og alle har de til fælles at have en kompromisløs tilgang til kvalitet. Dernæst har de alle en stor respekt for råvarerne, de arbejder med – og miljøet de arbejder i.

På Herthadalen arbejder vi med konceptet ”Mennesker og måltider”, og vi ynder at give alle vores gæster en oplevelse, hvor bæredygtighed er i centrum. Med stor kærlighed til lokale råvarer, kvalitet og økologi, er maden et kompromisløst højdepunkt. Vi arbejder med princippet ’nærhed’ dybt forankret i alle aspekter af drifte. hvorfor vi bl.a. får en del råvarer fra nærområdet. Derudover plukker vi dagligt urter og blomster fra vores egen store urtehave og skoven. Læs mere om muligheden for at smage menuen via ‘RESTAURANT‘ eller muligheden for afholdelse af en kommende fest via ‘SELSKABER

HERTHAMARKEN

I starten af 2019 tog vi første spadestik til at blive selvforsynende ved at etablere vores egen 100% økologiske grøntsagsmark, Herthamarken. Kun 10 minutter væk fra restauranten har vi 2 hektar jord, hvor vi dagligt høster grønt til restauranten. Ved planlægning af årets grøntforbrug i 2019 måtte vi erkende, at vores primære lokale leverandør lukkede ned for grøntproduktionen og henviste os til, hvad der skulle blive det helt store eventyr for os i 2019. I starten af året blev vi introduceret til Fredrik Sahlin. En lokal og innovativ bondemand, som viste sig at være den mest ærekære og visionære grøntleverandør, vi længe har mødt. Sammen etablerede vi Herthamarken i Abbetved (Kun 10 minutter væk fra restauranten), som vi stadig dyrker med Frederik & co.

GLADE DYR

Et andet princip er, at vi ønsker at bruge hele dyr – fra snude til hale – så man undgår unødvendigt madspild. Menuen og udskæringen bestemmes derfor af, hvilke dyr vi har samt hvilke urter og grøntsager, der er sæson for. Vi ønsker at levere et bæredygtigt produkt med forståelse for økologi og dyrenes velfærd. Glade dyr smager bare bedre!

GÅRDBUTIK

Der findes en række af dygtige producenter i nærområdet, og det er med ydmyghed og stolthed, vi kan præsentere de mange aktører. Ikke bare i vores restaurant, men også på vores hylder i gårdbutikken. Find bl.a. verdens bedste chokolade fra Friis-Holm, vores yndlingscider fra Olsens med æbler fra deres lokale 75 år gamle plantage samt æblemjød fra Snoremark, som man kan blive lettere afhængig af. Kig forbi i forbindelse med jeres besøg. Vi tager både kontanter, MobilePay og Dankort.

NATIONALPARK

For enden af Nordeuropas længste allé, ligger Herthadalen smukt gemt i skoven i Sjællands første Nationalpark – Skjoldungernes Land. Herthadalen har været et yndet udflugtsmål siden Stavnsbåndets ophævelse i 1788. Dengang samledes bønderne fra de omkringliggende gårde i Herthadalen for at synge, drikke og danse til den lyse morgen. Og det gør man stadigvæk!

FRUGTBARHEDSGUDINDEN HERTHA

Herthadalen er opkaldt efter frugtbarhedsgudinden Hertha, til hvis ære de lokale bønder opførte en statue. Hvert forår blev statuen sat på en løvsmykket kærre og ført rundt på marker, for frugtbargøre jorden. Herefter skulle gudinden tvættes i Knapsø, og de trælle, som havde gjort tjeneste, led skæbnen at blive opslugt af søen.

Sagnet siger, at unge piger skulle gå alene ud til Herthas offersted dybt inde i Herthadalens skov. Her skulle de vaske hendes alter rent, og på den måde kunne de gøre sig forhåbninger om et frugtbart liv. Hendes alter blev i 1800 tallet omdannet til en talerstol, hvorfra det siges, at de første grundlovstaler blev afholdt af N.F.S Grundtvig. Gudindens alter eller talerstolen er bestemt en udflugt værd, så spørg os om vej, næste gang du kommer forbi.

På gensyn i skoven –

BOOK BORD

OM OS/

LOKALE RÅVARER

Det kan smages, når råvarer bliver dyrket af ildsjæle. Passionerede folk, som brænder så meget for at gøre det, de gør, at de nørder det til fulde, fordi de ikke kan lade være. Vi samarbejde dagligt med passionerede ildsjæle, og alle har de til fælles at have en kompromisløs tilgang til kvalitet. Dernæst har de alle en stor respekt for råvarerne, de arbejder med – og miljøet de arbejder i.

På Herthadalen arbejder vi med konceptet ”Mennesker og måltider”, og vi ynder at give alle vores gæster en oplevelse, hvor bæredygtighed er i centrum. Med stor kærlighed til lokale råvarer, kvalitet og økologi, er maden et kompromisløst højdepunkt. Vi arbejder med princippet ’nærhed’ dybt forankret i alle aspekter af drifte. hvorfor vi bl.a. får en del råvarer fra nærområdet. Derudover plukker vi dagligt urter og blomster fra vores egen store urtehave og skoven. Læs mere om muligheden for at smage menuen via ‘RESTAURANT‘ eller muligheden for afholdelse af en kommende fest via ‘SELSKABER

HERTHAMARKEN

I starten af 2019 tog vi første spadestik til at blive selvforsynende ved at etablere vores egen 100% økologiske grøntsagsmark, Herthamarken. Kun 10 minutter væk fra restauranten har vi 2 hektar jord, hvor vi dagligt høster grønt til restauranten. Ved planlægning af årets grøntforbrug i 2019 måtte vi erkende, at vores primære lokale leverandør lukkede ned for grøntproduktionen og henviste os til, hvad der skulle blive det helt store eventyr for os i 2019. I starten af året blev vi introduceret til Fredrik Sahlin. En lokal og innovativ bondemand, som viste sig at være den mest ærekære og visionære grøntleverandør, vi længe har mødt. Sammen etablerede vi Herthamarken i Abbetved (Kun 10 minutter væk fra restauranten), som vi stadig dyrker med Frederik & co.

GLADE DYR

Et andet princip er, at vi ønsker at bruge hele dyr – fra snude til hale – så man undgår unødvendigt madspild. Menuen og udskæringen bestemmes derfor af, hvilke dyr vi har samt hvilke urter og grøntsager, der er sæson for. Vi ønsker at levere et bæredygtigt produkt med forståelse for økologi og dyrenes velfærd. Glade dyr smager bare bedre!

GÅRDBUTIK

Der findes en række af dygtige producenter i nærområdet, og det er med ydmyghed og stolthed, vi kan præsentere de mange aktører. Ikke bare i vores restaurant, men også på vores hylder i gårdbutikken. Find bl.a. verdens bedste chokolade fra Friis-Holm, vores yndlingscider fra Olsens med æbler fra deres lokale 75 år gamle plantage samt æblemjød fra Snoremark, som man kan blive lettere afhængig af. Kig forbi i forbindelse med jeres besøg. Vi tager både kontanter, MobilePay og Dankort.

NATIONALPARK

For enden af Nordeuropas længste allé, ligger Herthadalen smukt gemt i skoven i Sjællands første Nationalpark – Skjoldungernes Land. Herthadalen har været et yndet udflugtsmål siden Stavnsbåndets ophævelse i 1788. Dengang samledes bønderne fra de omkringliggende gårde i Herthadalen for at synge, drikke og danse til den lyse morgen. Og det gør man stadigvæk!

FRUGTBARHEDSGUDINDEN HERTHA

Herthadalen er opkaldt efter frugtbarhedsgudinden Hertha, til hvis ære de lokale bønder opførte en statue. Hvert forår blev statuen sat på en løvsmykket kærre og ført rundt på marker, for frugtbargøre jorden. Herefter skulle gudinden tvættes i Knapsø, og de trælle, som havde gjort tjeneste, led skæbnen at blive opslugt af søen.

Sagnet siger, at unge piger skulle gå alene ud til Herthas offersted dybt inde i Herthadalens skov. Her skulle de vaske hendes alter rent, og på den måde kunne de gøre sig forhåbninger om et frugtbart liv. Hendes alter blev i 1800 tallet omdannet til en talerstol, hvorfra det siges, at de første grundlovstaler blev afholdt af N.F.S Grundtvig. Gudindens alter eller talerstolen er bestemt en udflugt værd, så spørg os om vej, næste gang du kommer forbi.

På gensyn i skoven –

BOOK BORD
  • Gårdbutik Restaurant Herthadalen Lejre
  • Gastronomiske oplevelser på Restaurant Herthadalen
  • Bryllupslokale med unikke omgivelser
  • Festlokaler i skoven nær Roskilde
  • Bryllupslokale i unikke omgivelser
  • Bryllupslokale med unikke omgivelser
  • Restaurant Herthadalen fra Jord til Bord
  • Gastronomi Restaurant Herthadalen