MORTENS AFTEN/
MORTENS AFTEN I SKOVEN
Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.
Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.
Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november.
NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser
På gensyn i skoven –
MORTENS AFTEN
Traditionen tro d. 10. November
Til Frokost kl. 11.30 – 15.00 / Samt Aften kl. 17.30 – 23.00
3x SNACKS/
* Tangchips m/mayo på ramsløg & soya *
* ”Dunhammer” på vildsvin m/hvide bønner *
* Sprød kartoffel m/svampecreme på Karl Johan *
FORRET/
* Mosaik marmoreret ørred m/syltet & dehydreret rødbede fra Marken *
Rød broken gel m/syrnet kærnemælkssauce / olie på havens figenblade
Hertil hjemmebagt brød af mel fra Østagergaard & syrnet smør
MELLEMRET/ (Tilvalg +Kr. 95,-)
* ”Skovbund” af stegte østershatte fra Skyttegaarden m/ syltede løg fra Herthamarken *
Blanquette sauce på trøffel & ”mos” som urte-spongecake
Hertil hjemmebagt brød af mel fra Østagergaard & syrnet smør
(Psst.. Ved valg af denne grønne ret bidrager I med 5 kr. pr. pers. til opkøb af Skovfredning v/Naturfonden)
HOVEDRET/
* Mortens gås m/ pastinak dampet i æblemost fra Assers Mølle *
Cremet pure m/ sprøde cruditéer & crispy kartoffel
Hertil serveres knuste kartofler m/ urter & salat af radicchio fra Marken på bordene
DESSERT/
Æblekompot m/ saltkaramel & mjöd fra Snoremark
Is på yoghurt fra Søtofte Jordbrug & krystalliseret hvid chokolade
FROKOST & AFTEN MENU/
3x Snacks & 3 retter – Kr. 450 pr. person
Psst… Har I allergener vi skal tage højde for? Vi tager hjertens gerne højde for fx vegetarer eller veganere – Men hjælp os gerne på forhånd ved at melde det ind ved booking. TAK