MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november fra kl 18.00. NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november fra kl 18.00. NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

MORTENS AFTEN

MENU
3 x Snacks & 3 x Retter

“3x SNACKS”
* Umodne ferskner / kastanje / krokette *

FORRET – “FISK”
Havkat & ”bakskuld” / consommé / tomater fra Herthamarken / løvstikkeolie / frisk timian
Hertil: Brød af lokalt mel & pisket smør

HOVEDRET – “GÅS”
* Mortens gås / Æblepuré / Knoldselleri & bagte karamelliseret løg / urter / ”Sows” lavet på persille og æblemost fra Alléens æbler *

DESSERT – “SKOVTÆRTE”
* Skovtærte m/ kastanjecreme / pistacie krokant / saltet karamel og skovsyre *

MORTENS AFTEN MENU
KR. 450 PR. PERSON