MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november fra kl 18.00. NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

BOOK BORD

MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november fra kl 18.00. NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

BOOK BORD

MORTENS AFTEN MENU /

MORTENS AFTEN I SKOVEN

1. SERVERING
*Kyllingechips m/ urtemayo *
* Bagt rødbede med trøffelcreme og ristede kerner *
* Kålruller m/ svampecreme *
* Ørredtatar m/ fritterede speltkerner *

2. SERVERING
Gåsebryst / krokette af lår / rødder, grønt, bær fra vores egen mark (HerthaMarken) m/ “sows” og nødder

3. SERVERING
Æbletærte af æbler fra Alléen m/ creme fraiche is

MENU KR. 400 PR. COUVERT

På gensyn i skoven –

  • Bryllupslokaler midt i skoven
  • Jagt i skoven Ledreborg og Herthadalen
  • Efterår i Herthadalen
  • Efterår i skoven Herthadalen
  • Det helt vildt Jagtsæson Herthadalen
  • Jagt i skoven Ledreborg og Herthadalen
  • Restaurant Herthadalen fra Jord til Bord
  • Selskabslokaler i naturen