MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november fra kl 18.00. NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

BOOK BORD

MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november fra kl 18.00. NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

BOOK BORD

MORTENS AFTEN MENU /

MORTENS AFTEN I SKOVEN

1. SERVERING “SNACK”
* Pakke af græskar / kastanje *

2. SERVERING “FORRET”
* Bæredygtig saltet torsk / glaskål / agurk / røget olie / yuzu / senneps urter *
Hertil rustikt brød og pisket smør

3. SERVERING “GÅS”
* Mortens gås / jordskokker / palmekål & grønkål / tyttebær / ”sows” *

4. SERVERING “DESSERT”
* Chokocrunch / nougat / perlebyg / æble & brombær *

MORTENS AFTEN MENU
KR. 400 PR. COUVERT


PSST! LAVES OGSÅ SOM TAKEHOME MENU! 

350 KR. PR. PERSON (Minimum 2 personer)

BEGRÆNSET ANTAL –
Online bestilling senest dagen før afhentning kl. 18.00 –
Opstår sulten på dagen – Så ring og hør om vi har nogen tilbage!

PRAKTISK:
// Menuen bliver pakket til 2 personer i bionedbrydeligt emballage //

NB! Hovedretten skal opvarmes i 10 minutter inden servering.

Afhentning i Lejre på restauranten 
ELLER i Roskilde hos ”Bunker Af Vin” kl. 16.30-17.30)

ADRESSE “BUNKER AF VIN”
Dronning Margrethes Vej, 4000 Roskilde – Overfor biblioteket

Levering efter aftale.

På gensyn i skoven –