MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november fra kl 18.00. NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november fra kl 18.00. NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

MORTENS AFTEN (UDSOLGT!) /

OBS – RESTAURANTEN ER FULDT BOOKET
Der har været rivende gang i bookingsystemet, og alle pladser til Mortens aften er nu fuldt booket. Dog laver vi igen i år menuen som TakeHome menu – Se pris & praktisk længere nede på siden. På gensyn i skoven –


MORTENS AFTEN I SKOVEN
3 x Snacks & 3 x Retter

“3x SNACKS”
* Umodne ferskner / kastanje / krokette *

FORRET – “DYRERYG”
* Gravad dyreryg / hengemte ribs / svampe mayo / svampe crumble / blød timian *
Hertil rustikt brød og pisket smør

HOVEDRET – “GÅS”
* Mortens gås / Æblepuré / Knoldselleri & bagte karamelliseret løg / urter / ”Sows” lavet på persille og æblemost fra Alléens æbler *
Hertil serveres på bordene: Kartofler & grønt fra Herthamarken

DESSERT – “SKOVTÆRTE”
* Skovtærte m/ kastanjecreme / pistacie krokant / saltet karamel og skovsyre *

MORTENS AFTEN MENU
KR. 450 PR. COUVERT


PSST! LAVES OGSÅ SOM TAKEHOME MENU! 

350 KR. PR. PERSON (Uden snacks!)
(Minimum 2 personer)

BEGRÆNSET ANTAL –
Kan bestilles til og med den 09/11 (eller først til mølle)
Opstår sulten på dagen – Så ring og hør om vi har nogen tilbage!

PRAKTISK:
// Menuen bliver pakket til 2 personer i bionedbrydeligt emballage //

NB! Hovedretten skal opvarmes i 10 minutter inden servering.

Afhentes i Herthadalen mellem kl. 16.30-17.30
Levering efter aftale.

På gensyn i skoven –