MORTENS AFTEN/
MORTENS AFTEN I SKOVEN
Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.
Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.
Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november.
NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser
På gensyn i skoven –
MORTENS AFTEN
MENU 2023
3 x Snacks & 3 x Retter
“3x SNACKS”
* Svampe chips / kroket / selleripakke *
FORRET – “FISK”
* Dampet kulmule m/ fennikel/jordskokker/ sauce af kefir & mynteolie samt urter fra haven *
Hertil: Brød af lokalt mel & pisket smør
HOVEDRET – “GÅS”
* Mortens gås m/stegt kål, hengemte bær fra haven, tærte med løg & æble m/urtesalat & revet vesterhavsost / sauce & urter fra haven *
DESSERT – “SKOVTÆRTE”
* Creme af reduceret fløde m/ brunfarin & vanilje samt yoghurt sorbet & honning ”bitavle” *
MORTENS AFTEN MENU
KR. 450 PR. PERSON