Mortens Aften på Restaurant Herthadalen

MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november.
NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

MORTENS AFTEN/

MORTENS AFTEN I SKOVEN

Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før Mortensdag 11. november. Den Morten, som vi reelt fejrer, hed faktisk oprindeligt Martin og var biskop af Tours (lidt sjovt ikke?). Mortensdag, 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397.

Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem.

Traditionen tro holder vi åbent til Mortens Aften i skoven d. 10. november.
NB! Husk at booke bord, da vi har begrænsede pladser

På gensyn i skoven –

MORTENS AFTEN

Traditionen tro d. 10. November
Til Aften kl. 17.30 – 23.00

3x SNACKS /
* Chipa m/ rødbede & røget ost *
* Skov-taco m/ svampe & sankede urter *
* Knoldselleri-buket m/ efterårsgrønt & urter *

FORRET /
* Citrus marineret fjeldørred m/ variation af beder fra Herthamarken, valnødder stegt i brunet smør & fåremælk fra Søtoftes Gårdmejeri *
Hertil hjemmebagt brød af mel fra Østagergaard & syrnet smør

+MELLEMRET / (Tilvalg +Kr. 95,-)
* Sæsonens græskar fra Herthamarken stegt & bagt m/ græskarkernepesto, palmekål marineret m/ urter fra haven *
Hertil hjemmebagt brød af mel fra Østagergaard & syrnet smør
(Psst.. Ved valg af denne grønne ret bidrager I med 5 kr. pr. pers. til opkøb af Skovfredning v/Naturfonden)

HOVEDRET /
* Confiteret gås & portvinsglaseret skorzonerrod fra Herthamarken m/ sauce demi-glace, kastanje m/ syltede brombær & skovbær *
Hertil serveres små ovnstegte kartofler m/ urtepesto  & grøn salat fra Herthamarken m/ vinaigrette & ristede kerner

DESSERT /
* Panna cotta på hasselnøds praline m/ salt caramel pære, brixholm whisky, havre knas & estragon skud *

– 3x Snacks & 3x Retter –
Kr. 450,- pr. couv.

Psst… Har I allergener vi skal tage højde for? Vi tager hjertens gerne højde for fx vegetarer eller veganere – Men hjælp os gerne på forhånd ved at melde det ind ved booking. TAK

TILVALG /
Mellemret – Kr. 95,-